Plenaire sprekers

Plenaire sprekers

Steven Degrieck, is klinisch orthopedagoog en als opleider binnen autisme gespecialiseerd in verstandelijke beperking. Hij biedt al meer dan 25 jaar opleidingen aan, waarbij in de vertaling naar de praktijk de belangrijkste focus ligt.

Steven is eveneens de schrijver van diverse boeken over autisme en medeoprichter van Autisme Centraal, een expertisecentrum rond autisme. Hij werkt bij Huis Helder in Gent, een centrum dat zich richt op autisme en transparante communicatie. Op de website van Huis Helder staat dit als volgt verwoord:

Wij zijn er van overtuigd dat communicatie en bijgevolg interactie beter kan. En dan vooral in situaties waar communicatie en interactie niet vanzelfsprekend is. Communicatie is het fundament van relaties en heldere communicatie draagt bij tot levenskwaliteit door betere relaties en meer rust in het hoofd”.

Ray Klaassens is een Nederlands oud-commando. Onder het grote publiek is hij bekend geworden door het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge. Als hoofdinstructeur daagde hij de deelnemers uit om tot het uiterste te gaan en hun karakter te tonen als alles even tegen zat.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA), waar Ray in 1995 als officier afstudeerde, heeft hij leiding gegeven aan diverse Special Forces-teams van het Korps Commandotroepen (KCT) in onder andere Afghanistan, Libanon en Ivoorkust.

In 2014 startte hij de onderneming Triangular Group, waarmee hij opleidingen levert aan organisaties binnen het veiligheidsdomein. Ray spreekt regelmatig over persoonlijk leiderschap en leidinggeven onder druk. In het boek ‘Groeipijn’ deelt hij zijn levenslessen en inzichten.

Christel Kooyman schreef het boek ‘Onze kinderen zijn anders’. Zij is moeder van vier kinderen. Drie van haar kinderen hebben autisme en een verstandelijke beperking. Zij hebben het Syndroom van Cohen en wonen in verschillende instellingen.

Het boek ‘Onze kinderen zijn anders’ is een persoonlijk verhaal. Hierin beschrijft Christel de invloed die haar bijzondere kinderen hebben op haar relatie, haar gezin en de omgeving. Zij verliest zichzelf niet in verdriet of wrok maar beschrijft dat ook hoop en onvoorwaardelijke liefde teleurstellingen en tegenslagen kunnen overwinnen en uiteindelijk het leven verrijken. Op deze website zijn ook de blogs te lezen van Christel.